{ "title": "Titreme Hastalığı", "image": "https://www.hastaligi.gen.tr/images/Titreme-Hastaligi-27.jpg", "date": "19.01.2024 08:01:50", "author": "Fatih tanış", "article": [ { "article": "Titreme hastalığı, bu hastalığı yaşamayan hemen hemen hiç kimse yoktur. Titreme hastalığı kişinin elinde olmayan refleksleri ve hareket bozukluğunu işaret etmektedir. Ya heyecandan ya korkudan ya da üşümeden dolayı titreme meydana gelir. Bazen de hiçbir sebep yokken titremenin meydana geldiğini unutmamak gerekir. Titreme hastalığı olan kişilerde öncelikli olarak ellerinde belirir. Daha sonra ses, çene yapısında, kol ve bacaklarda görülmektedir. Bunu bir denge problemi olarak algılayabiliriz. Titreme hastalığı hayatın kalitesini düşürmektedir. Çalışan bireylerin çalışma verimini etkiler, uykusuzluk, stres, bunalım gibi etkileri görülmektedir. Titreme hastalığının çeşitlerini, titremeye etki eden nedenlerin ve bunun sonucunda nasıl bir tedavi yöntemi uygulanması gerektiği konusunda ve bunu anlatmaya çalışacağız.

Titremenin hastalığı belirtileri nelerdir?

Titreme hastalığı günün her saatinden görülmektedir. Yani bunun belirli bir saati yoktur. Bazen sabahın erken saatlerinde de görülebilir bazen gün ortasında bazen de akşam saatlerinde görülebilir. Özellikle kuşku ve psikolojik düşüncelerden dolayı bu durumun daha da belirgin hale geldiğini unutmamak gerekir. Hareketlerde yavaşlık, tutukluk, yürürken zorluk çekme, tutukluk yapma gibi durumlar titreme hastalığının başlıca belirtileri olarak kabul edilir.

Titreme hastalığı tedavisi nasıl yapılır?

Titreme hastalığının tedavisi doktor kontrolündeki ilaçlardır. Şayet ilaçlar fayda vermezse en son çare olarak cerrahi müdahalenin gerekliliğidir. Cerrahi müdahalenin gerekli duyulursa direk ameliyata sokulmamaktadır. Önce MR tekliğiyle beynin görüntüleri izlenir ve bu şekilde neler yapılması gerekiyorsa o şekilde bir tedavi yöntemi uygulanır. Cerrahi müdahalenin ardından yapılacak doğal tedavi yöntemleri de çok çok önem taşımaktadır. Titreme hastalığına yakalanan kişinin çoğu zaman yüzeysel olarak korku, endişe ve ölüm gibi durumlardan meydana geldiğini unutmamak gerekir. Hastanın yanında olmak, moral vermek, titremeyi atlatmasına yardımcı olmak gibi durumlarda da bir ilaç ve tedavi niteliği taşımaktadır.

Titreme çeşitleri

Birçok titreme çeşitleri mevcuttur. Ama daha çok toplumda bariz şekilde kendini gösteren ve sıkça yaşanılan titreme çeşitlerine değineceğiz.

" } ] }