{ "title": "Salgın Hastalık", "image": "https://www.hastaligi.gen.tr/images/Salgin-Hastalik-33.jpg", "date": "19.01.2024 23:39:14", "author": "RAMAZAN ATAY", "article": [ { "article": "
Salgın Hastalık; Soğuk kış gecelerinde insanların yaşamış olduğu grip ve soğuk algınlığı gibi hastalık türleri insanların sıklıkla karşı karşıya kaldığı hastalık türlerindendir. Salgın hastalıklar insandan insana geçen veya hayvandan insana geçen hastalık türlerindendir. Salgın hastalıkların yayılmasında hava, su ve dokunma gibi etkenler neden olmaktadır. Yapılan klinik araştırmalar sonrasında salgın hastalıkların birçok farklı türü olduğu anlaşılmıştır. Salgın hastalıklar yapılan araştırmalarda çoğunlukla ilaç ve serum tedavileri ile kısa süre içerisinde tedavi edildiği görülmüştür. Hakeza kimi salgın hastalık türlerinin tedavileri hala tespit edilmemiştir. Bunun yanı sıra yapılan araştırmalarda salgın hastalık türleri tespit edilirken bir kısım tahliller sonrasında teşhis edilmektedir. İnsanlar üzerinde baş ağrısı, mide bulantısı, ciddi ağrılar, kas hastalıkları, iç organ rahatsızlıkları virüsler ve bakteriler nedeniyle oluşan hastalık türlerindendir.

Salgın Hastalık Türleri

Dünya üzerinde bakteri ve virüslerin dönüşümlerinden kaynaklı olarak birçok virüs türü başkalaşım göstererek farklı türde salgın hastalıkların oluşmasına neden olmuştur. Belli başlı salgın hastalık türleri ise; Grip, Soğuk Algınlığı, Kızamık, Hepatit, Kolera, Çiçek Hastalığı ve Tifo gibi hastalık türleri tedavi edilmemeleri halinde kişinin ciddi anlamda sağlık problemleri yaşamasına neden olur. Ayrıca yapılan araştırmalarda bu salgın hastalıkların tedavi edilmemesi halinde kişinin ölümüne kadar ciddi rahatsızlıklar vermesine neden olabilir. Bu salgın hastalıklar önce vücutta kuluçka süreci geçirir. Akabinde ise hastalık virüs ve bakterilerin yayılarak çoğalması sonrasında ciddi iç organ rahatsızlıklarına neden olarak tahribat oluşturur. En son olarak beyinsel fonksiyonların yıkılmasına neden olarak salgın hastalık türü kişinin yaşamını yitirmesine neden olabilir. Ayrıca bu salgın hastalıklar teşhis ve tedavi edilmez ise başka insanların da bu hastalıklarına yakalanmasına neden olur. Böylelikle birçok kişinin yaşamını olumsuz olarak etkiler.

Salgın Hastalık Türlerinin Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Her hastalık türünün farklı tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Yapılan araştırmalar sonrasında ise kişi tehlikeli bir salgın hastalığa yakalanmış ise hastalığın teşhisi için farklı teşhis ve tedavi yöntemleri uygulanır. Bunun için kişinin rahatsızlığını iyice bilmesi gerekmektedir. Doktor tarafından yapılan muayene sonrasında hastalığın teşhisi amacıyla tahlil ve tetkikler yapılır. Bu tetkikler arasında tomografi, film ve kan tahlili sonuçları incelenir. Bu tahliller sonrasında bulaşıcı hastalık türü tespit edilmesi halinde bu defa ilaç ve serum tedavileri başlatılır. Buradaki ilaç tedavileri sayesinde kişi kısa süre içerisinde sağlığına kavuşur. Ancak kimi salgın hastalıklar bulaşıcı özellik taşıması nedeniyle kişi müsaade altına alınabilir. Tedaviye harfiyen uyan hastanın kısa süre içerisinde sağlığına kavuştuğu gözlemlenmiştir. Şayet beklenmeyen bir durum hastada gözlemlenmesi halinde konu Uzman hekime bildirilmelidir." } ] }