{ "title": "Parkinson Hastalığı", "image": "https://www.hastaligi.gen.tr/images/Parkinson-Hastaligi-46.jpg", "date": "21.01.2024 08:46:48", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "
Parkinson hastalığı, Bir çeşit hareket bozukluğu hastalığıdır. Hastalık beyinde yer alan bazı hücrelerin bozulmasına bağlı olarak meydana gelir. Beyinde depomin üretimini gerçekleştiren hücreler bulunur. Çeşitli nedenlere bağlı olarak bu hücreler yok olur ve zamanla Parkinson hastalığı baş gösterir. Ülkemizde Parkinson hastalığına yakalanan insanların sayısı oldukça fazladır. Parkinson hastalığının en yaygın olarak karşılaşıldığı yaşlar genellikle 40 ile 70'li yaşlardır. Fakat genel olarak bakıldığında bireyler 60 yaşı geçtikten sonra Parkinson hastalığı risk grubuna girmiş olurlar.

Parkinson hastalığı aslında motor becerileri hastalığı olarak da tabir edilebilir. Her çocuk ay aya büyüdükçe yeni motor becerileri edinmeye başlar ve her geçen gün bu fiziki becerileri daha iyi şekilde yerine getirmeyi başarır. Fakat yaş ilerledikçe başka faktörlerin de etkisine bağlı olarak bu motor becerilerinin yerine getirilmesinde güçlükler yaşanmaya başlar. Parkinson hastalığı tedavi edilmediği takdirde her geçen gün biraz daha ağırlaşır. Zaman ilerledikçe Parkinson hastalarının en sıradan ihtiyaçlarını bile karşılayamaması durumuyla karşı karşıya kalması kaçınılmaz bir hal alır. Bu nedenle hastalığın bir an evvele teşhis edilerek gerekli uygulamalara başlanılması gerekir. Parkinson hastalığı diğer hastalıklar ile kıyaslandığında kesin bir tedavisi olmadığı için farklılıklar içermektedir. Fakat hastalık teşhisi konulduktan sonra hastaya hastalığın seyrinin hafiflemesine katkı sağlayacak bir tedavi planı uygulanmaya başlanır.

Parkinson hastalığının belirtileri nelerdir?

Pek çok hastalığın bazı belirtiler ile ortaya çıktığı tartışmasızdır. Bu belirtiler kişiden kişiye değişse de genel olarak bazı belirtiler tüm hastalarda görülür. Belirtilerin farklılaşması kadar şiddeti de farklı seyredebilir. İşte Parkinson hastalığınında hemen hemen herkeste karşılaşılan bazı belirtileri bulunmaktadır.
Parkinson hastalığı neden olur?

" } ] }