{ "title": "Nöroloji Hangi Hastalıklara Bakar", "image": "https://www.hastaligi.gen.tr/images/Noroloji-Hangi-Hastaliklara-Bakar-95.jpg", "date": "21.01.2024 02:44:44", "author": "feride halaç", "article": [ { "article": "Nöroloji hangi hastalıklara bakar, Nöroloji bölümü sinir sistemi, kemik ve kas hastalıkları ile ilgilenen bilim dalıdır. Nöroloji bölümü cerrahi operasyon dışındaki tedavileri sağlamaktadır. Kas ve kemik sistemi yanında beyin, beyin sapı ve omurilik hastalıkları da nöroloji bölümünün branşına girmektedir. Günümüzde en yaygın hastalık olan migren tedavisi de nörologlar tarafından sağlanmaktadır. Migren 4 ile 72 saate kadar süren bir baş ağrısı hastalığıdır. Beraberinde kusma, bulantı veya ışığa bakamama şikâyetleri de görülür. Nöroloji doktorları bölümünün hastalıklarını tedavi ederken hastanın ilk olarak fiziksel durumunu ele alırlar. Nöroloji muayenelerinde hastanın yaşı, kilosu ve boyu önem taşımaktadır.

Eskiden kemik, kas ve sinir sistemi tedavileri biraz daha zor olmakla birlikte uzun süren bir iyileşme süreci gösterirdi. Fakat günümüzde gelişen MR, tomografi veya çeşitli dijital ortamda sağlanan teşhis cihazları ile nörologlar daha kolay ve hızlı tedavi uygulayabilmektedir. Nöroloji bölümü hastaların tedavi uygulamasını yaparken nöroşirürji (Beyin ve sinir cerrahisi) bu bölümün yanında geliştirilen ve nörologların işlerini kolaylaştıran bir bilim dalıdır. Sinir sistemi ve omurilik kişi vücudu için karışık ve önemli sistemlerdir. Kişi sisteminde yaşanan bir rahatsızlık sistemin etki edeceği bölgeyi doğrudan etkiler. Uyuşukluk, karıncalanma, his kaybı veya hareket bozukluklarına yol açar. Bu hastalıklar çeşitli travma veya kaza sonrasında meydana gelebilmektedirler.

Nörologlar bu sistemlerin çeşitli tedavi yöntemleriyle iyileşmelerini sağlarlar. Aynı zamanda hastalık şikâyetlerine göre hastaya fizik tedavi de sağlayabilirler.

Nöroloji bölümü hangi hastalıklara bakar?
" } ] }