{ "title": "Kua Hastalığı", "image": "https://www.hastaligi.gen.tr/images/Kua-Hastaligi-45.jpg", "date": "19.01.2024 03:39:28", "author": "TURGUT KAYNAK", "article": [ { "article": "
Kua Hastalığı, Bir akciğer rahatsızlığıdır. Nefes darlığı ve solunum yetmezliğinin ilerlemiş haline verilen isimdir. Sağlıklı bir kişide ağız ve burun yoluyla alınan hava, hava yolu ile akciğerlerimize taşınır. Hava yolu ağaç dallarına benzemektedir. Hava yolu gitgide daralır en ucunda minik baloncuklara benzeyen hava keseleri vardır. Her nefes alıp verildiğinde bu hava yolu ve kesecikler dolar ve boşalır.

Kua hastalarında ise alınan hava hava yolunun ve içerisindeki minik keseciklerin farklı faklı nedenlerden tıkanması sonucu rahat bir şekilde alınıp verilemez hale gelmektedir. Kua hastalığı genellikle, herhangi bir nefes darlığı, astım bronşit, alerjik astım, zatürre, verem gibi hastalıkların sonunda ve 40'lı yaşlardan sonra oluşmaktadır. Birçok insanda aslında koa şikâyetleri görülmektedir. Fakat kişide bu alerjik astım, zatürre, verem gibi rahatsızlıklar varsa nedeni bu diye pek aldırış etmezler.

Kua Hastalığı Neden Olur?
Kua Hastalığı Belirtileri Nelerdir?
Koa Hastalığı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Koa hastalığının, kesinlikle tam bir tedavisi yoktur. Zamanla hava keseciklerinin ve hava yolunun tıkanması, işlevini görememesi iyileştirilebilir bir rahatsızlık değildir. Genellikle kua hastaları şikâyetleri ile astım, bronşit, nefes darlığı hastalıkları şikâyetleri birbirine yakın olduğu için kişiler kolay kolay hemen doktora başvurmazlar, bu da zaten teşhisin iyice gecikmesine yol açar. Koa hastalığının çabuk ilerlemesi önlenebilir, yani hastalığın seyri birazda olsa yavaşlatılabilir. Koa hastalığının tanısı konduktan sonra, doktorun size diyeceği ilk şey sigara kullanıyorsanız kesinlikle bırakılmalıdır.

Koa hastalığı ile yaşamayı öğrenebilirsiniz, doktor hastalığa uygun olarak ilaç tedavisi verecektir, bununla beraber doktorunuzla birlikte bozulan yaşam kalitenizi birazda olsa normale döndürebilmek adına bir plan yapabilir onu uygulayabilirsiniz. Eğer düzelmek istiyorsanız kesinlikle ilaçlarınızı aksatmadan tüketmeniz gerekmektedir.

" } ] }