{ "title": "Konak Hastalığı", "image": "https://www.hastaligi.gen.tr/images/Konak-Hastaligi-75.jpg", "date": "21.01.2024 03:58:31", "author": "hasan kılınç", "article": [ { "article": "Konak Hastalığı, Bebeklerde görülen deri hastalığıdır. Konak Hastalığı genellikle yeni doğan bebeklerin başlarında dökülme, pul-pul kahverengi ve sarımsı lekeler şeklinde görülmektedir. Bebeklerin derisinde çalışması gerektiğinden fazla çalışan yağ bezelerinin neden olduğu hastalık olan konak hastalığı sizi endişeye sürüklemesin. Çünkü konak hastalığı bebeğe zarar vermez, bulaşıcı olmadığı gibi kalıcı da değildir. Konak Hastalığının yeni doğan bebeklerde görülmesinin sebebi dünyaya yeni gelen bebeklerin kafa cildinin üzerinde olması gereken keratin tabakasının henüz oluşmamış olmasıdır.

Bebekleri konak hastalığından olabildiğince korumak için her gün koku içermeyen, katkı maddesi olmayan şampuanlarla kafasını yıkayıp ince bir tarakla derisinin üstündeki o pullanmış deri parçalarından arındırabilirsiniz. Bazen konak hastalığı daha kalın ve siyaha yakın bir renkte olabiliyor. O zaman ise yıkama işlemi yapılmadan önce bebeğin kafasına bebek yağı ya da zeytinyağı sürerek biraz masaj yapıp yağın deriye emilmesini sağlar daha sonra sağlıklı bir şampuanla yıkarsanız bebeğin bu hastalıktan uzak durmasını sağlayabilirsiniz.

Konak hastalığı korkulmaması gereken bir hastalıktır. Bebeklerin her anne babanın ilgi ve dikkatiyle, kendi yöntemleriyle bir hafta gibi kısa bir sürede kurtulabileceğini söyleyebiliriz. Ancak bazı durumlarda doktor muayenesi gerekebilir. Bebeğinizin kafasında konak hastalığının sebep olduğu kızarıklık yayılıyor, bebeğiniz bu hastalıktan dolayı huysuzlanıyor ve ağlıyorsa, bir hastadan uzun süredir geçmiyorsa ve en önemlisi kızarıklık oluşan yerlerden sıvı geliyorsa acilen doktorunuza başvurmalısınız.
" } ] }