{ "title": "İlginç Hastalıklar", "image": "https://www.hastaligi.gen.tr/images/Ilginc-Hastaliklar-57.jpg", "date": "21.01.2024 16:39:07", "author": "Hacer Sakman", "article": [ { "article": "İlginç hastalıklar, yaşadığımız hayat boyunca bildiğimiz ve bilmediğimiz birçok hastalıkla karşı karşıya gelmekteyiz. Günümüzde dünya çapında görülen birçok hastalık bulunmaktadır. Bu hastalıklar içerisinde çok ilginç hastalıklarda bulunmaktadır. Ne yazık ki birçoğunun tedavisi olduğu gibi, birçoğunun ise tedavisi bulunmamaktadır.

İlginç hastalıklar nelerdir?

Balon hastalığı: Dünya üzerinde sadece birkaç kişide görülen nadir bir hastalık türüdür. Vücutta deri üzerinde oluşan tümörlerin zaman içerisinde büyüyerek vücudun hemen her yerine yayılan bir hastalıktır. Büyük ve küçük baloncuklardan oluşmaktadır.

Kurt adam sendromu hastalığı: Vücudun hemen her yerinde kollarda, ellerde, yüzde, ayaklarda vs. Gibi bütün bölgelerde aşırı tüylenme meydana gelmektedir. Bu hastalık doğuştan meydana gelen bir hastalık olmadığından sonradan oluşur. Yapı olarak hasta kurt adama benzediği için bu isimle anılır. Tedavisi olmayan bir hastalık olduğundan kişide ruhsal çöküntüler meydana getirmektedir. Hasta bu şekil yaşamak zorundadır.

Fil hastalığı: bu hastalık çok sık görülen bir hastalık türü değildir. Hastanın vücut yapısı normaldir. Fakat kollarda ve bacaklarda aşırı büyüme meydana gelmektedir. Aynı zamanda göğüste de büyümeye yol açabilir. Ölümcül tehlikesi yoktur. Tedavi edilebilen bir hastalıktır. Ağrı, sızı yapmaz sadece şekil bozukluğuna neden olmaktadır.

Pika hastalığı: bu hastalık kişide yenilmeyen cisimleri yeme isteği uyandırmak anlamına gelmektedir. Sünger, kâğıt, toprak, sabun, kil, yapıştırıcı gibi yenilmeyen maddeleri yemek istemeleridir. Tat alınmazken, yemekten zevk alınmaktadır. Bu durumun mineral eksikliğinden kaynaklı olduğu düşünülse de tam olarak nedeni bilinmemektedir.

Akut deri hastalığı: Oldukça nadir görülen vücut zamanla yavaş yavaş taşa dönüşmektedir. Vücut pul-pul olmakta ve dokunulduğu zamanlarda ağrılar oluşmaktadır. Tedavisi bulunamayan hastalıklardandır.

Neurofibromatosis hastalığı: Yumuşak dokuyu, kemikleri, deriyi ve sindirim sistemini etkileyen genetik bir hastalık türüdür. Hastalığın oluştuğu bölge uzayarak sarkmaya başlar ve bölgenin şekli değişir.

Ağaç hastalığı: Milyonda bir rastlanan bir hastalıktır ağaç hastalığı. El ve ayaklarda meydana gelen siğillerin popilloma virüsü bulaşması ile zamanla büyüyerek ağaç köküne benzer şekle gelmektedir. Büyür ve ağaç şekli alır. Tedavisi bulunan bir hastalıktır.

Yabancı dil sendromu hastalığı: Migren hastalığı ve inme inmesinin sonucu oluşan bir hastalıktır. Nadiren görülmektedir. Bu hastalığı geçiren kişi inme ya da çok şiddetli migren ağrısından sonra, farkında olmadan bilmediği yabancı bir dilde konuşmaya başlamaktadır.

Ankylosing spondylitis hastalığı: Omurgadan başlayarak vücuttaki bütün iskelet sistemini hareketsiz bırakan bir hastalıktır. Sürekli olarak vücut bir değnek gibi hareketsiz kalıyor. Hareket etmeye çalışıldığı takdirde ağrılar başlıyor. Ölümcül bir hastalık olmamakla beraber fizik tedavi yöntemi ile geçirilebilmektedir.

Akromi hastalığı: bu hastalık hem insanlarda hem de hayvanlarda görülen bir hastalıktır. Tene rengini veren pigmentlerin olmaması ya da çok az olmasından kaynaklanır. Bu hastaların ten renkleri bembeyaz olmaktadır.

Hematidrosis hastalığı: bu hastalık kişinin ağlarken gözlerinden yaş yerine kan akması hastalığıdır. Bazı durumlarda hastalık kendi kendine geçebilmekte bazı durumlarda ise tedaviye ihtiyaç duyulmaktadır. Halk arasında kan ağlama hastalığı olarak bilinmektedir.
" } ] }