{ "title": "Çölyak Hastalığı İlaçları", "image": "https://www.hastaligi.gen.tr/images/Colyak-Hastaligi-Ilaclari-72.jpg", "date": "19.01.2024 01:53:41", "author": "Müslüm özpolat", "article": [ { "article": "
Çölyak hastalığı ilaçları, bağışıklık sistemi ile alakalı olan rahatsızlıkların tedavisi için kullanılır. Çölyak hastalığı kullanmakta olduğumuz arpa, buğday ve çavdarda bulunan glüten isimli bir proteine vücudun hassas olmasından kaynaklanmaktadır. Bu hastalık bireyde ince bağırsak rahatsızlığına yol açabilmektedir.

Çölyak hastalığı belirtileri nelerdir?

Çölyak hastalığı genelde kendini belli etmeden ortaya çıkmaktadır. Hemen hemen her hastalığın belirtisine benzeyen çölyak hastalığının teşhisi bu yüzden zor olabilir. Genellikle kendini ishal, kilo kaybı, şişkinlik ve halsizlik ile kendini gösterebilmektedir. Hastalığın diğer belirtileri ise vücutta bulunan B ve D vitamini değerlerinin düşmesidir. Ayrıca bu hastalık dudak kenarlarında çatlaklar ve ağız içinde yaralar oluşturabilir.

Çölyak hastalığı ilaçları

Bu hastalık tıp alanında şimdiye kadar üretilmiş olan tek bir ilaçta olumlu sonuçlar vermiştir. Larazotide acetate isimli bu ilaç çölyak hastası olan insanların gluten içeren besinler tüketmesi halinde hastalığa iyi geldiği gözlemlenmiştir. Bu ilaç ayrıca ince bağırsak yüzeyindeki hücreleri güçlendirerek gluten emilimini önlemeye katkı sağlamaktadır.

Çölyak hastalığı bitkisel tedavi yöntemleri nelerdir?

İnsan vücuduna birçok açıdan faydalı olan bitkiler hemen hemen kendini gösteren tüm hastalıkların tedavisi için kullanılmaktadır. Çölyak hastalığına faydalı olan bitkiler ise katır otu, veronica bitkisi, altın otu ve papatya çayıdır. Bu bitkiler arasında özellikle veronica otu bu hastalığın tedavisinde mükemmel sonuçlar vermektedir. Çölyak hastalığına şifalı olan ve harika sonuçlar yaratan bir diğer bitki ise çörek otudur. Etkili sonuçlar veren bu bitkinin faydalı olabilmesi için doğru yöntem ile hazırlanması gerekmektedir. Öncelikle bir su bardağı çörek otu iyice ezilmelidir. Sabah akşam bir bardak su ile aç karnına içilmelidir. Bu uygulama yaklaşık olarak bir ay kadar devam etmelidir. Çörek otunun insan sağlığı açısından birden çok faydası vardır. Hastalıkların hemen hemen tüm tedavisinde kullanılmakta olan bu bitki düzenli bir şekilde kullanılır ise harika sonuçlar ortaya koyabilmektedir. Bir diğer bitkisel ilaç ise karabuğday ekmeğidir. Karabuğday ekmeğinin faydaları oldukça fazladır. Çölyak hastalığı için en güzel tedavi yöntemlerinden biridir. Besin değeri oldukça yüksek olan karabuğday, insan vücudunun günlük ihtiyacı olan her türlü besinlerin neredeyse hepsini karşılamaktadır. Protein bakımından oldukça zengin olan bu besin vücudun tüm enerji ihtiyacını karşılar.
" } ] }