{ "title": "Bulimia Hastalığı", "image": "https://www.hastaligi.gen.tr/images/Bulimia-Hastaligi-59.jpg", "date": "21.01.2024 17:26:01", "author": "Ayşe durak", "article": [ { "article": "Bulimia hastalığı; Bulimia manken hastalığı olarak da bilinmektedir. Aşırı bir şekilde ve her istediğini çokça yedikten sonra, kilo almamak için yediklerini kusarak dışarı çıkarma yöntemidir. Bulimia hastalığında hasta sürekli bir şeyler yeme ihtiyacı ile diyet yapma isteği bir arada görülmektedir. Bulimia hastaları genelde yediklerini kusarlar. Fakat aşırı spor yapan ve sürekli oruç tutma gibi yöntemleride vardır.

Bulimia hastaları ilk önce parmak yardımı ile kusarken, daha sonraları bu durum alışkınlık haline gelmekte ve yemek yedikten sonra kişi herhangi bir şey yapmasına gerek kalmadan rahat bir şekilde kusar. Bulimia hastalığı genellikle ergenlikte ve ilk gençlik zamanlarında karşılaşılan bir hastalık olmaktadır.

Bulimia hastalığının belirtileri nelerdir?

Bulimia hastalarında en önemli değişiklik önemli miktarda kilo kaybı olmaktadır. Diğer belirtiler ise şunlardır;
Bulimia hastalığının vücuda etkisi ve tedavisi nasıl olur?

Bulimia hastalığına yakalanan kişilerin genelde yalnızlık, depresyon ve stres sorunları ana kaynağı olmuştur. Bu gibi durumlarda kişiler ilk önce aşırı yemek yiyip, abur cubur tüketirler ve daha sonra yediklerini kusarak çıkarmaya çalışıp vücuttan atarlar. Bulimia hastaları çoğunlukla yediklerini kusarak çıkarırlar ve bu yiyecekler mide ve bağırsağa ulaşmamış olurlar. Bu kusmalar sindirim sisteminin tüm dengesini bozar. Bu yüzden bir süre sonra vücut artık dışarıdan hiçbir besin kabul edemez hale gelir. Bu durum birçok hastalığa davetiye çıkarmaktadır.

Bulimia hastaları genelde tedaviyi kendileri talep ederler. İlk önce hastaların psikolojik sorunlarının ortadan kalkması için bir psikologla görüşülür. Bir diyet ve psikolog Uzman yardımı ile beslenme alışkanlığını normal düzenine sokmak için tedavi başlatılır. Tedavi hastalığın şiddetine göre hastane ortamında ya da evde yapılabilir. Tedavi döneminde besinler mutlaka ağız yoluyla verilmelidir. Başlangıçta hafif, az asitli ve yumuşak gıdalar tercih edilmelidir. Bulimia hastalığı tedavisi, teşhis konulduktan sonra başarı oranı çok yüksektir.
" } ] }