{ "title": "Boyun Hastalıkları", "image": "https://www.hastaligi.gen.tr/images/Boyun-Hastaliklari-94.png", "date": "19.01.2024 17:49:28", "author": "selenay altun", "article": [ { "article": "Boyun hastalıkları, birçok kişinin yaş fark etmeksizin ancak yaşlı denilecek yaş grubunda bulunan bireylerin sıkça karşı karşıya kaldığı hastalık gruplarından biridir. Boyun insan anatomisinde oldukça büyük bir öneme sahiptir. İnsanın dengede kalabilmesi dik durabilmesi adına boyun oldukça önemlidir. Boyun hastalıkları her ne kadar pek çok türde olsa da asıl temel problem dengededir. Boyun hastalıklarında en hususi durum dengede kalamayan boyunlarda meydana gelerek boyun hassaslaşır ve dolayısıyla zaman içerisinde boyun hastalıklarından herhangi birinin yaşanmasından kaynaklı olarak boyunda deformeler meydana gelir. Boyun hastalıkları sadece boyun bölgesini etkilemez. Vücutta dengeyi sağlayan insanın eğilip kalkmasına zaman zamanda dik durabilmesine yarayan hiçbir organ tek başına bir anlam ifade etmediği gibi boyun içinde yaşanan rahatsızlıklardan dolayı tüm denge bu açıdan olumsuz bir şekilde etkilenerek kişinin sağlık problemleri yaşamasına neden olur.

Boyun Hastalıkları Neden Olur?

Boyun hastalıkları oldukça hassas bir dengenin bozulmasından kaynaklı olarak meydana gelir. Boyun kişinin dengesini sağlaması açısından aynı zamanda gövde ile başında birbirine tutunmasını sağlayan bir köprüdür. Daha doğrusu moment noktası da diyebiliriz. Çünkü bu denge isteyen bir duruş gerektirmektedir. Bu duruşu sağlanması için boyunda herkeste olan doğal bir eğim vardır. Bu eğimin zaman içerisinde gerek dış faktörlerden gerek ise iç nedenlerden dolayı bir şekilde bozulması durumu artık hemen hemen herkeste yaşanmaktadır. Özellikle çalışan kişilerin sürekli olarak başlarını aşağıda durması ya da artık kimsenin elinden düşmeyen cep telefonları tabletlerle saatlerce aynı boyun pozisyonunda uzun süre kalmak gibi aktiviteler bunlar boyun hastalıklarının oluşumunda oldukça büyük rol oynar. Başın eğimli olarak uzun süre boyunca aşağıda tutmak boyna kafa tasının ağırlığının tamamını vermek demektir. Bu da boyun hastalıklarını meydana getirecek ağırlıkta diyebiliriz. Dengenin bozulması durumunda hassaslaşan boyun artık en ufak bir sorun karşısında yapısını koruyamadığı için gittikçe daha ad zarar görerek kişinin boyun hastalığı ve türevlerini yaşamasına neden olacaktır.

Boyun Hastalıkları Tedavisi Nasıl Yapılır?

Her hastalıkta olduğu gibi bu hastalıkta da bu problemlerle karşılaşmadan önce önlem almak en güzel tedavi şekli olsa da zaman zaman bunu gerçekleştiremediğimiz durumlarda olabilir. Bu durum ile karşı karşıya kaldığımız zaman halk arasında koca karı ilaçlarını ve kulaktan duyma bilgileri kullanmak yerine Uzman bir hekime gitmek ve muayene ettirmek gerekmektedir. Doktorunuz sizlere test ve tetkik sonuçlarınıza göre en doğru tedavi seçeneğini yöneltecektir.
" } ] }